Vilda äventyrare

Ja, jag glömde att släcka lampan för att jag var i så fart. Nu sitter jag på tåget med Fileas Fogg och försöker samla mina tankar. Nej, jag hann inte packa allting i 10 minuter! Men jag tror att jag har de saker som är viktigaste för mig, t ex kläder.

Men det känns inte så bra att lämna London för att jag kommer att sakna mina kompisar. Men det känns också bra att åka jorden runt. Jag är också hungrig.
Min kläder har också blivit smutsiga så jag vill duscha och byta kläder. Men jag tror att den här tåget går jätte långsamt och det är också jätte smutsigt, så jag tror inte att vi ska vara i Paris på tid.

 

I templet – gruppens blogginlägg

Vi var i Indien och det fanns stora djungler där. Det finns många tigrar, stora ormar, elefanter och apor. Aporna går till och med på gatorna. Aporna och kossor är några av Indiska heliga gudar.

I djungel luktade det växter, exakt som i min älskade mammas trädgård. Det luktade blommor, frukter och ett fräscht lukt av naturen. Det var verkligen fint där. I byar luktade det däremot jätte äckligt, det stack hela tiden i näsan och det såg ut som om det är ett by i öknen. Men maten var stark och perfekt.

Det jag fick veta var att man inte fick gå in med skorna i tempel för att det var förmodligen helig plats. Om man gjorde det fick man stryk. Man får slåss där och det gör verkligen ont. I tempel finns kål på golvet för att gå där och be gud om hjälp.

Kvinnorna gills där som värdelösa saker. När vi åkte på elefanten så såg vi några präster som ville bränna levande kvinna för att hennes man dog. Jag blev så chockad, hur kunde man göra så. Men Filéas Fogg räddade henne.

Nu ska hon åka med oss till Hongkong till sina släktingar. Hon heter Aoda. Hon har långt svart hår och bruna ögon, det är säkert deras tradition att ha långt hår för att alla kvinnor som jag såg hade det. Hon hade en vit sari på begravningen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *